سیستم الکتریکی در اتاق تمیز
اتاق تمیز به عنوان محیط حساس برای تولید محصولات دقیق و حساس، به یک سیستم الکتریکی پیچیده و قوی نیاز دارد
سیستم های اینترلاک برای تامین ایمنی، کارآمدی و راحتی در باز و بسته شدن درب ها در یک محیط کنترل شده به کار می روند. یکی از مهم ترین محیط های کنترل شده ای که در آن ها سیستم اینترلاک درب کاربرد دارد، اتاق تمیز است.
معمولاً اتاق های تمیز دارای چندین نقطه ورودی و اتاق های به هم پیوسته هستند. به منظور جلوگیری از افت ناگهانی فشار و هجوم هوا در اثر باز شدن همزمان چندین درب، از سیستم اینترلاک در اتاق تمیز استفاده می شود. اگر می خواهید با سیستم اینترلاک درب اتاق تمیز بیشتر آشنا شوید، با ما همراه باشید.
اینترلاک نوعی قفل درونی است که در مکان هایی که به مراقبت ویژه نیاز دارند، به کار می رود. درب های اینترلاک اتاق تمیز در ورودی ها و خروجی ها به منظور جلوگیری از باز و بسته شدن همزمان درب ها استفاده می شوند. سیستم اینترلاک از قفل های مغناطیسی، تابلو کنترل، آلارم و نشانگر اعلام وضعیت تشکیل شده است.
قفل مغناطیسی همراه با نشانگر LED به منظور نشان دادن وضعیت قفل روی درب اینترلاک قرار می گیرند. به دلیل استفاده از سوئیچ های مجاورتی بدون تماس مادون قرمز از جنس فولاد ضد زنگ، دیگر نیاز به دست زدن به درب نیست. در نتیجه، استفاده از این درب ها برای محافظت از تجهیزات اتاق تمیز بسیار اهمیت دارد.
سیستم اینترلاک درب اتاق تمیز قابلیت اتصال به سیستم اعلام حریق مرکزی را دارد تا تمامی درب ها در صورت آتش سوزی به طور خودکار باز شوند. لازم به ذکر است که درب های اینترلاک را می توان در هنگام نظافت یا حمل اشیاء غیرفعال کرد.
سیستم اینترلاک درب کلین روم دارای کاربردهای بسیار زیادی است. در هر محیطی که ورودی و خروجی ها باید کنترل شوند، استفاده از سیستم اینترلاک کاربرد دارد. به عبارت دیگر، استفاده از سیستم اینترلاک درب اتاق تمیز در آزمایشگاه ها، بانک ها، مراکز تولید دارو، آزمایشگاه های دارویی و میکروبی و طلافروشی ها متداول است.
سیستم اینترلاک قابلیت نصب بر تجهیزات مختلف مانند کالاگذر را دارد. وجود سیستم اینترلاک در کالاگذرها باعث می شود تا با باز شدن یکی از درب ها، دیگری قفل شود. در نتیجه، افت ناگهانی فشار در اتاق تمیز رخ نمی دهد. استفاده از سیستم اینترلاک روی دوش هوا مانع از ورود ذرات معلق خارجی و افت ناگهانی فشار در اتاق تمیز می شود.
سیستم درب اینترلاک اکیاس، از امن ترین روش های کنترل دسترسی در محیط های کنترل شده به شمار می رود. به زبان ساده تر، سیستم درب اینترلاک از دو درب الکترونیکی به هم متصل تشکیل شده است. در این طراحی، درب اول باز نمی شود مگر آن که درب دیگر بسته باشد. مکانیزم آن شبیه به مکانیزم قفل هوایی است.
سیستم درب اینترلاک اتاق های تمیز در صنایع مختلفی در سراسر دنیا به کار می رود. اینترلاک می تواند اشکال مختلفی داشته باشد. به عبارت دیگر، سیستم اینترلاک شامل دو درب است که هر یک در فضای جداگانه ای باز می شوند.
هدف اصلی از طراحی سیستم اینترلاک، جلوگیری از باز شدن همزمان دو درب است. در نتیجه، از عبور هوا از یک فضا مستقیماً به فضای دیگر جلوگیری می شود. اینترلاک ها معمولاً در اتاق های تمیز به منظور حفظ کیفیت هوا و جلوگیری از ورود ذرات معلق هوای بیرون به داخل استفاده می شوند.
اینترلاک درب اتاق تمیز دارای برنامه از پیش تعیین شده است. وضعیت درب ها را می توان از طریق نمایشگر واقع در صفحه کنترل اتاق تمیز کنترل کرد. در مواقع اضطراری و قطع برق، درب های اینترلاک به طور خودکار غیرفعال می شوند.
در چنین شرایطی، برای باز کردن درب های کشویی باید آن ها را به سمت بیرون فشار دهید. استفاده از سیستم اینترلاک در اتاق تمیز بیشتر در قسمت ورودی و خروجی کارکنان، اتاق توزین و قفل های هوایی انتقال مواد کاربرد دارد.
درب های اینترلاک اتاق تمیز دارای سیستم پشتیبانی هستند که در دو حالت معمولی و معکوس عمل می کند. در حالت معمولی، تمامی درب ها بسته و قفل هستند و باز شدن یکی از آن ها در صورت بسته بودن سایر درب ها رخ می دهد.
تمامی درب های اینترلاک در حالت معکوس بسته هستند اما قفل نیستند. با باز شدن یکی از درب ها، باقی قفل می شوند و تا زمان بسته شدن آن درب در حالت قفل می مانند.
سیستم اینترلاک یکی از مهم ترین ملزومات اتاق تمیز به شمار می رود. وجود سیستم اینترلاک درب اتاق تمیز به منظور تضمین سلامت کارکنان و تجهیزات اتاق تمیز ازجمله هواساز و هواساز هایژنیک ضروری است. درب های اینترلاک بر اساس نوع کاربردی که دارند، به دو دسته مکانیکی و الکتریکی تقسیم می شوند. سیستم اینترلاک قابلیت نصب بر دوش هوا، درب و پس باکس را دارد. آیا تاکنون شاهد عملکرد درب اینترلاک بوده اید؟
یکی از تجهیزات اتاق تمیز دوش هوا (ایرشاور) می باشد که در ورودی اتاق های تمیز نصب می گردد و وظیفه به حداقل رساندن ذرات نشسته بر روی لباس پرسنل را بر عهده دارد.
زمانی که پرسنل اتاق تمیز قصد ورود به اتاق تمیز را داشته باشند ابتدا درب دوش هوا (ایرشاور) را باز کرده و وارد کابین دوش هوا (ایرشاور) می گردند و هنگامی که فرد در کابین دوش هوا (ایرشاور) قرار گرفت سنسور دید نفر حضور شخص را تشخیص داده و هر دو درب قفل می گردد و سپس شروع بکار کرده و باد با سرعت بیشتر از 25 متر بر ثانیه از طریق نازل های تعبیه شده در طرفین و بالای کابین بر روی لباس پرسنل دمیده می شود.
زمان کارکرد دوش هوا قابل تنظیم بوده و از 999-1 ثانیه قابل تغییر می باشد. همچنین نازل های تعبیه شده در دوش هوا (ایرشاور) قابلیت تنظیم زاویه پرتاب باد در 360 درجه را دارا می باشد که باعث افزایش کارایی دوش هوا (ایرشاور) می گردد.
دوش هوا مجهز به دو بستر فیلتر شامل G4 و H13 /H14 می باشد که می تواند بر اساس نوع سفارش و کاربرد نیز تغییر نماید.
از اجزای اصلی دوش هوا می توان به موارد زیر اشاره نمود: 1- کابین دوش هوا (ایرشاور) 2-درب 3-نازل پرتاب باد 4- سنسور دید نفر 5- سیستم کنترل و مانیتورینگ 6- پیش فیلتر و فیلتر هپا 7- روشنایی 8- سیستم اینترلاک 9- نمایشگر وضعیت دربها 10- کلیدامرجنسیاتاق تمیز به عنوان محیط حساس برای تولید محصولات دقیق و حساس، به یک سیستم الکتریکی پیچیده و قوی نیاز دارد
اتاق تمیز (Cleanroom) به محیطی کنترلشده گفته میشود که سطح ذرات معلق در آن بهدقت تنظیم شده است. این اتاقها
اتاق تمیز بهویژه در صنایع داروسازی، الکترونیک، بیوتکنولوژی و مواد غذایی، نیازمند محیطی عاری از آلودگی هستند. انتخاب متریال های
هواساز هایژنیک بخش حیاتی از سیستمهای تهویه مطبوع در صنایع حساس مانند داروسازی، بیمارستانها، و صنایع غذایی است. وظیفه این دستگاهها
با رشد سریع فناوریهای نوین، صنایع بیوتکنولوژی به یکی از مهمترین و حساسترین بخشهای صنعت تبدیل شدهاند. این صنعت که
اتاق تمیز یا کلین روم (Clean Room) بهعنوان یک محیط کنترلشده و عاری از آلودگیهای محیطی مانند گرد و غبار،
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.